Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


Hell Creek

Мястото:
"Dinosaur Cove" лежи на изток от скалистите планини в Монтана, САЩ. В днесът, в който то е полу - сух район с многоброен изложен се показва от скала която постоянно е ерозирана за да излага по- вкаменени останки.

Находките:
Образуването на устие на ад се дели на останките на няколко от най-последните динозаври включително тиранозавър, ANKYLOSUARUS, anatotitan, и TOROSAURUS. Неотдавна адът Крийк се оказа полезен за различен разум. То е единственото легло на вкаменелост раждаща динозавър, което покрива това, което е известно като K, границата на Т, периодът възсядайки страхотното изчезване на динозавър.

Околна среда:
В късният тебеширен период областта беше широка, нисколежаща равнина, кръстосана от няколко тесни реки и граничена с от вътрешно море. Климатът е мислен за да е мек с висок валеж. Реките бяхте периодично подлежащи на наводнения, които служиха за да концентрирате останки на динозавър. Останките на дървото не са обикновени така че прикритието на гора беше вероятно ограничено до бреговете на реката.

Хората:
Най- прочутият динозавър на образуването на устие на ад е вероятно тиранозавър, хищник на най-голямата някога земя. В 1906 Хенри FAIRFIELD OSBORN описа тиранозавър и отсечени името, след като учиха двамата приемливо завършват скелети, открити при Hell Creek.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.