Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


Dinosaur Cove

Мястото:
"Dinosaur Cove" е намерено в обхватът OTWAY на Виктория, южният изток Австралия. Вкаменелостта, носеща скали се състои от слоеве на пясъчник, SILTSTONE и MUDSTONE от образуване на канара. Слоевете бяха сложени приблизително 106 милиона години по-рано в ранният тебеширен период и са сега много трудни. Вкаменелостите бяха изкопани от прокопаване в лицето на канарата използувайки динамит и тежка смяна за копаейки екипировка да излагат слоевете на скалата. Находките:
Holotype от LEAELLYNASAURA, вкаменелости на ATLASCOPCOSAURUS - средноголям скосен динозавър на птица се свърза с игуанодонт и ANATOTITAN, и TIMIMUS - малък гущер - скосен динозавър от същата група като COELURUS и COELOPHYSIS.

Околна среда:
В ранният тебеширен период, в който заливче на динозавър беше равнина за наводнение вътре огромна долина се оформи докато Австралия се премести на север, далеч от Антарктика. Реките, течащи през долината слагайки пясък, нанос и кал, които покриха останките от доста различни динозаври.

Хората:
Миньори, експерти на експлозиви и PALAEONTOLOGISTS бяха въвлечени при заливче на динозавър. ATLASCOPCOSAURUS LOADSI беше назован на атласът на компанията за минно дело COPCO толкова дарен някаква екипировка и товари на г-н Уилиам, бивш служител.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.