Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


Santana Formation

Мястото:
"Santana Formation" е намерено по ръбът на басейнът ARARIPE в северo - източна Бразилия на границата от държавите на CEARA, PERNAMBUCO и PIAUI. Находките:
Вкаменелостите на образуването на SANTANA почти са изцяло намерени в твърдият варовик NODULES които се случват при определени нива в образуването. Въпреки че тези могат да бъдат трудни за разбиване, вкаменелостите, които те се делят на често са отлично запазени. NODULES главно съдържат риби и безгръбначни, но също случайно останки на влечуго. Дори светлите, кухи кости на PTEROSAURS, като ORNITHOCHEIRUS и TAPEJARA, бяха намерени за UNCRUSHED

Околна среда:
В ранният тебеширен период образуването на SANTANA беше сложено в топли, плитки, солени лагуни близо до земя. Лагуните бяха наводнени край морето създавайки комбинация на LIMESTONES и пясъчник където животинските останки бяха погребаи. Когато скалите на образуването на SANTANA бяха сложени, тази област беше на западното крайбрежие от супер умереният от GONDWANALAND изградена от южна Америка, съединена към Африка.

Хората:
Вкаменелостите на образуването на SANTANA бяха открити в 1819 от два баварски изследователи, JB SPIX и CFP за MARTIUS, докато те се бориха чрез какво беше тогава напълно неизследвана страна. Новините за изключително добре - запазените вкаменелости за риба се разпространяват бързо и оттогава много PALAEONTOLOGISTS изучиха вкаменелостите. Първия PTEROSAUR останки бяха намерени в 1971 от бразилският PALAEONTOLOGIST LLEWELLYN за цена която идентифицира вид, много подобен на ORNITHOCHEIRIUS.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.