Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


Wealden Formation

Мястото:
"Wealden Formation" носи името на откритото пространство на леката карета, SUSSEX и Кент, което лежи между английските северни и южни хълмове. Образуването също е намерено на южното крайбрежие на островът от WIGHT, както и в Франция и Белгия но тук то е главно заровено под по-млади скали.

Находките:
Останки на игуанодонтът на динозаврият бяха намерени от край до край за това образуване от първите няколко зъби и кости, намерено от MANTELL, за 30 скелети, които са възстановени от въглен минират Белгия. Многобройни други видове на динозаври също бяха открити, всъщност образуването на WEALDEN на южна Англия даде повече видове на ранният тебеширен динозавър от какъвто и да е друг депозит на вкаменелост.

Околна среда:
В ранният тебеширен период смесените утайки на образуването на WEALDEN бяха създадени. Те се състоят от пясъци и CLAYS, които бяха сложени в нисколежащи равнини за наводнение и крайбрежни лагуни, които бяха периодично наводнени край морето.

Хората:
GIDEON MANTELL, в 1825 наречен и първи описан игуанодонт от скали на образуването на WEALDEN. Той също намери HYLAEOSAURUS (внимателно се отнесе за POLACANTHUS). На базата на тези две създания, заедно с хищник от юрски период, MEGALOSAURUS, прочутият анатом Ричард Оуън в 1841 оформи неговата концепция за нова група животни, че той се обади на" динозаври". Образуването на WEALDEN е популярно сред аматьор на много PALAEONTOLOGISTS, въпреки че малко са късметлия докато Уилиам Уокър Ху в 1983 намери динозаврият BARYONYX за един от най- цялостният THEROPOD, динозаври до сега разбраха в Англия.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.