Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


The Solnhofen Limestone

Мястото:
"The Solnhofen Limestone" е дебел 20 към 30 метър депозит в Бавария, южна Германия. То е скала на много хубава зърнена храна, която е плътна и твърда и се дели на изключително запазени вкаменелости от разнообразие на животни.

Находките:
"The Solnhofen Limestone" се делят на вкаменелости на най-старият археоптерикс на известна птица LITHGRAPHICA. Другите вкаменелости включват ANUROGNATHUS и друг PTEROSAURS, малък динозавър нарече COMPSOGNATHUS, 150 видове на риби, многобройни видове на насекомото, подкова раци, амонити, вкаменелости от сепия, и сепии.

Околна среда:
В късният юрски период варовикът SOLNHOFEN беше сложен в крайбрежна околна среда с топъл тропически климат. Океанските рифове побираха силата на морето, създаващо спокойни състояния в плитчината и често инертни лагуни зад тях. Това позволи на много хубава тебеширена кал да бъде сложена, съдържайки телата на животни и заводи в него. Телата не се разложиха в застоелите езера защото те нямаха кислород, позволявайки на отлични вкаменелости да се развият.

Хората:
От римските времена каменоломните SOLNHOFEN бяха направени за техният камък. В PTEROSAUR от 1820 вкаменелости бяха описани неправилно като прилеп до S. T. STOMERING и това беше стартът на проучването до PALAEONTOLOGISTS. В 1855 необичаен скелет беше ако то откри каменоломната и то беше по-късно назовано археоптерикс.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.