Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


The Morrison Formation

Мястото:
"The Morrison Formation" е 1.5 милиона квадрати километра фосилно находище в западна Америка. То се простира от Ню Мексико до южната част на Канада и от Айдахо на запад напречно към Небраска на изток и е широко разгледан като едно от леглата на най-добрата вкаменелост в целия свят.

Находките:
Тези включват 4 видове на DIPLODOCUS, два частични скелети на брахиозаврият, скелети на възрастният и младежки STEGOSAURUS, част повече от 60 и цялостни скелети от ALLOSAURUS и череп и свързаха скелет на ORNITHOLESTES. Многобройни вкаменелости на крокодили, гущери, бозайници и риба също бяха открити.

Околна среда:
В късният юрски период леглата Морисън бяха създадени в блатиста низина от криволичещи реки. Реките сложиха нанос и кал над равнините за широко наводнение при опиянна вода заравяйки групите животни. Утайки също бяха сложени в случайни езера. Образуването включва SHALES, SILTSTONES, LIMESTONES и пясъчници.

Хората:
"The Morrison Formation" сне неговото име от градчето Морисън в Колорадо където първите вкаменелости бяха открити в 1877 от Артър за езера. В същата година, в която депозит стана съперникът за фокусиране за двама PALAEONTOLOGISTS извика, че блато на OTHNIEL и Едуард се справят. Тези бяха първия от много за да изучават образуването на Морисън.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.