Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииНаходища на фосили


Petrified Forest

Мястото:
"Petrified Forest" е 93533 акров национален парк, който е намерен в североизточна Аризона, в югозападна Америка. Вкаменелостта, носеща скали се състои от най-големите и най-пъстри концентрации на света на вкамененото дърво с многобройни кости на влечуги и земноводни. Тези скали са част от образуването на CHINLE и датират от късният период.

Находките:
Тези включват COELOPHYSIS, няколко находки на POSTOSUCHUS, четиридесет PLACERIAS намери на едно място, METOPOSAURS и 2 големи зъба от CYNODONT. Разнообразие на вкаменелости също беше идентифицирано като HORSETAILS, CYCADS, папрати и араукария.

Околна среда:
В късният период сезонните реки за период сложиха нанос и кал около ниско поставящия залесен пейзаж. Групите животни бяха заровени в тези утайки и в езера и езера около областта на гората. Това оформи депозитите, които са видяни днес с SILTSTONES и MUDSTONES смесени с вкаменени дневници и дървета.

Хората:
Вкаменения паметник на гора беше направен в 1906 за да защитава гората на вкаменелостта на областта. Това беше преди животинските вкаменелости бяха открити в 1920 те чрез лагерът на Чарлз, PALAEONTOLOGIST от университетът на Калифорния. Той беше първия от много за да изучава местоположението.
Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.