Български - English
Знаете ли че...?

История на динозаврите

За сваляне

ДискусииКоелофис

Най-добрите примери от скелети бяха намерени от EDWIN Колбърт при ранчо на дух, ново Мексико, САЩ в 1947. Стотици бяха открити разбъркани заедно навътре, че това, което изглежда беше масова смърт.

PALAEONTOLOGISTS вярва тези ако COELOPHYSIS умря да жадува при изсушен воден източник в изправност. Водата се върна като наводнение. То зарови и запази техните тела. PHYTOSAURS, риба, намериха на миди и речен рак на даването на мястото на вкаменелостта снимка за екологията тогава.

Две отличими форми на COELOPHYSIS беше идентифициран, здрав и тънък, кой PALAEONTOLOGISTS вярва бяха мъжки и женски. От свидетелство на вкаменелост, PALAEONTOLOGISTS изработи това, в което краката на coelophysis-ът и крака бяха дълги и оптимизирани, предлагайки, че то беше способно да бяга с скорост. То разви по-лека рамка от неговите предшественици и нямаше ребра в гърбът на неговият торс.

Подробни проучвания в неговата челюст показват, че то имаше малки зъби. То също имаше двойно закачена долна челюст. С това то може да реже неговата храна, въпреки че то вероятно яде малки животни цели. То също може да е канибалско докато останките FOSSILISED от друг COELOPHYSIS бяха намерени в областта на червото.


Български - English
Видове динозавриwww.bbc.co.uk - www.enchantedlearning.com - www.dinosauria.com - www.ucmp.berkeley.edu - www.cbv.ns.ca - http://pubs.usgs.gov


© 2004 - 2005 Благомир Иванов. Всички права запазени.